Hart of Dixie,

Har precis sett första avsnittet av den nya serien, tror att den kan bli en ny favorit hos mig!
Och är inte Rachel Bilson galet snygg?
 

Snart,

Alltså helt sjuk vad sommaren har gått fort, eller ska man ens kalla den för sommar? Det är redan 1 augusti imorgon :O Tiden bara springer iväg.. Fattar inte att det kan ha varit så sjukt dåligt väder en heeel sommar alltså.. Mig kvittar det, för vi drar ju om 29 dagar!!! :D Ska bli så jääävla gött alltså! :)
 
Bjuder på gamla bilder från studentresan,
 
 
 
 
 
'
 
 
 
Bilderna blev helt huller om buller, ingen ordning alls, och absolut inte som jag ville. Aja, skitsamma! Tänk om jag kunde få tillbaka mitt hår bara så där.. Jaja, nästan där :)
 
 

Allsångsscenen är din: Tomas Ledin,

Det är man visst tvungen att se! Hade inte planerat det men kolla nu på tv.nu vilka som skulle vara med och älskade Jason är ju med!!! :D Han, Tomas och David Lindgren så kan det ju inte vara dåligt!
 
 
 
 
 

Patrik möter,

Ni som läser min blogg vet att jag har haft svårt för Patrik Sjöberg men efter att läst hans bok så älskar jag honom. Därför blev jag extra glad när jag såg reklam på tv3 om att han ska ha ett eget program i tre delar, Patrik möter. Han kommer möta våra störtsa internationella stjärnor i annorlunda intevjusituationer. Det kommer bli hembesök, utbyte av erfarenheter från karriärerna och låta oss se sidor av dem vi inte sett förut. Han kommer även utmana dem på deras egna sporter, han kommer såklart få handikapp men det hindrar honom nog inte från att använda sina egna psykningar :P
 
Kommer blir ett grymt program detta! Premiär den 13 augusti och de två andra delarna är den 14 och 15 :)
 
 
 
 

Underbara röster,

Jag ska gifta mig med sångaren i Kings of Leon har jag bestämt, spela roll om han är upptagen, inte bor här eller vad som skulle kunna stoppa. Den rösten alltså! Blir ju lite kär :)
 
 
 
Och funkar inte det så gifter jag mig med Adam i Maroon 5, gillar hans röst men kolla bara på denna bild. Hur kan man inte vara kär i honom alltså?!
 

Kusinernas kamp,

Läs och känn vad ont det gör i hjärtat, :(
 

Kusinernas Kamp

Startad 120210 av Lina Rööhs
 
 

Därför startade jag insamlingen

När Emanuel var 2,5 år upptäcktes hans hjärntumör, det var i mars 2010, efter två månaders lång väntan på magnetröntgen. Läget blev snabbt kritiskt då tumören var 6x5x4 cm stor och den krävde operation snarast eftersom den växt sig alldeles för stor.
Jag kommer ihåg samtalet från min bror som om det var igår...usch vad hemskt, hade lille Emanuel en hjärntumör... cancer.
Efter tre operationer, många cytostatikabehandlingar (cellgifter) och 1 1/2 år senare skulle nu en magnetröntgen göras för att se om allt var borta. Röntgen gjordes och nu var det bara att invänta svaret... Det var en jobbig väntan... Den tredje och sista operationen hade gjorts för att tumören hade växt och nu ville vi inte ha något mer bakslag. Dagen innan läkaren ringde fick Emanuels lilla kusin Alva åka till sjukhuset efter flera dagars feber och kräkningar. Emanuel fick det efterlängtade beskedet att tumören var borta, det var en enormt stor lättnad!!

MEN, tyvärr kommer det ett men... nu var det min tur att ringa till min bror, Alva hade fått diagnosen Leukemi...

Jag blev såå arg, hur kan det vara möjligt? Två små barn, som är kusiner drabbas av cancer inom 1 1/2 år, det kan ju inte bara vara sant. Världen stannade återigen upp och den enorma sorg och rädsla man känner som förälder går inte att beskriva.

Alva blev sjuk i ALL (Akut Lymfatisk Leukemi) i juni 2011, en vecka efter sin 1-års dag. Hon har nu genomgått ett halvår med tuff cytostatikabehandling (högrisk) och i stort sett har vi bott på sjukhuset hela tiden. För efter varje behandling kommer det en infektion och sen är det dags för nästa behandlingsperiod... I två år framåt fortsätter nu behandlingen i lite lugnare takt för Alva. För Emanuels del är det röntgen var tredje månad.

Det är jättehårt att som förälder se sitt barn ha ont och må dåligt, man kan inget göra mer än att bara finnas nära och ge trygghet. Att även försöka få Alvas storasyster, Felicia 5 år att förstå att hon är precis lika viktig och älskad som sin sjuka syster är inte alls lätt. Mitt i allt det här, är det en såå härlig känsla att se våra barn skrattande leka, med buset glittrande i ögonen även om de kämpar mot en så hemsk sjukdom...

Forskningen är viktig och det är tack vare den som våra barn har kunnat få bra behandling. Hjälp oss att samla in pengar till Barncancerfonden så att forskningen kan fortsätta gå framåt!!

Lina, Mikael, Felicia och Alva
Jonas, Veronica och Emanuel

2012-06-11
För några veckor sedan gjorde Emanuel en planerad magnetröntgen och idag kom ett mycket skönt besked, läget är oförändrat. Ingen tumör!!! :)
Alvas behandling rullar på var sjätte vecka och under våren har hon klarat sig från större infektioner.

Det har gått fyra månader sedan vi startade insamlingen och vi är så tacksamma för alla bidrag ni lämnat, stora som små! Allt för att utvecklingen inom barncancerforskningen ska gå framåt och rädda liv. Det värmer i hjärtat och ger oss värdefull kraft i vår fortsatta kamp.
TACK alla!!
Vi är nu nära vårt mål på 50 000:- och höjer därför ribban och satsar vidare
mot 100 000:-

2012-07-06
Målet på 100 000:- nåddes snabbt, tack vare engagemanget från deltagarna och arrangörerna av Femdagarsgolfen i Värmland. Vi vill rikta ett STORT tack till er alla!!
Nu siktar vi mot 150 000:-
 

Insamlingsmål:

150 000 kr

Slutdatum:

11 feb 2013

Insamlat hittills:

123 980 kr
 
 
 
Berörde detta dig som mig gå gärna in och skänk en slant! All text är kopierad från http://www.barncancerfonden.se/11940 och där skänker du även pengarna till Kusinernas kamp och barncancerfonden.
 
 
Alla mina tankar till Lina och Jonas med familjer! <3

Ooops,

Jag har liksom råkat beställa en bärbar dvd, oops.. Så nu får jag leva på vatten och bröd tills lönen kommer, haha.. Nej men en bra investering, då kan jag ha med mig den på semstern så går det lite fortare att flyga bla. Och den var en billig en eller vad man säger :p Endast 500:- med frakt, som hittat. Perfekt att ha med sig, :)
 

Thaimat,

Efter att hela dagen trott att jag ska jobba dag imorgon så har jag kollat i kalendern och jag jobbar visst kväll :o Men det tackar jag väl inte nej till, lite sovmorgon. Så nu ska jag mysa ner mig i min finaste tshirt <3 till criminal minds och thaimat som våra underbart snälla grannar kommit med till oss! :D
 
 
Vart en grymt dålig bil men det är älskade tomas på den och hans autograf!

Beyoncé,

Har precis sett klart konserten Beyoncé gjorde i New York förra året, orkade inte se hela igår efter jobbet så det fick bli fortsättning på den idag. Jag är helt hänförd och har gåshud! Varför slutade man lyssna på B för? Hon är ju grym!
 
 
Hur snygg är hon dååå?
 Och hur grym är hon inte?
 
 

Den som väntar på något gott,

6 veckor och 4 dagar kvar!!!!
Längtar som en tooooook...
 
 

Det du inte såg,

Eftersom jag har haft en sån grymt dålig uppdatering på bloggen så har jag ju inte skreve om boken jag läste av Patrik Sjöberg. Var ju så mycket då, läste den samtidigt som jag hade praktik och pluggade så den glömdes bort i allt.
 
Så grymt jäklarns bra alltså! Jag kan helt ärligt säga att jag gillade inte Patrik alls förut, jag vet inte varför men så var det men nu tycker jag grymt bra om honom! Jag älskar att han är så brutalt ärlig, skriver vad han tycker och det formuleras inte om till en mening som inte alls låter som honom. Utan svär han tre gånger i en mening så står det med.
 
Så här står det på bokus om den:
Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Men bakom den hårda fasaden vilar ett mörker. Först nu är Patrik redo att dela med sig.
1987 hoppade höjdhopparen Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Fortfarande är han världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna.

Men vem är egentligen Patrik Sjöberg? Många av oss minns en överlägsen idrottsman, kaxigt rökande en cigarett mellan hoppen. En man vi, då och nu, känner som bufflig, frispråkig och rakt på sak. En idrottsvärldens rockstjärna. Men hur kom han dit?
I denna nya memoar berättar Patrik Sjöberg för första gången sin historia, ärligt, rakt och öppenhjärtigt. Och det visar sig att den innehåller mer än vad någon av oss kunnat tro.

Vinnare av 2011 års Sportspegelpriset, i motiveringen till priset står det: "Fler vågade sedan träda fram - kanske för att det var just han som först vågade berätta...".

 

 

Ett stycke ur boken när Patrik pratar om alkoholproblem:
Det är väldigt lätt att säga "skyll dig själv, din dumme jävel." Men så enkelt är det inte. De här människorna lider av en hemsk sjukdom. Visst någonstans i början har de gjort ett val men det är många som faktiskt inte kan ta sig ur skiten. Och att fastna där nere är inget du önskar din värsta fiende. 

 

Så himla bra skrevet! Märks det väl att jag hyllar och älskar Patrik Sjöberg efter att denna bok? Ja men då får det göra det, för jag är helt fast :)

 


Kristinas topp till tå,

Idag har jag gjort den första vaxningen av benen innan semestern, gjorde inte alls så ont som jag trodde! Är nog tur att jag förberedde mig på det värsta, haha ;) Mysig liten lokal, och hon är grymt trevlig :) Rekommenderas verkligen! På måndag ska jag tillbaka, ska få bryna nopprade.
 
Kolla in hennes hemsida vettja för att se vad hon har! :)
Kristinas topp till tå

Tävling,

 
 
Idétext är ett företag som säljer väggdekor, väggord och väggtexter. Man kan välja en färdig väggtext eller designa sin egen. Väggdekoren skärs ut i tunn lätthäftande vinyl och sätts fast på väggen, eller på en möbel, som ett klistermärke ungefär. När det är monterat syns enbart bokstäverna, det finns ingen plast runt om, utan bokstäverna ser ut att vara målade på väggen.

Tävlingen finns hos Heidi och priset är från Idétext

Bloggare
RSS 2.0