Kusinernas kamp,

Läs och känn vad ont det gör i hjärtat, :(
 

Kusinernas Kamp

Startad 120210 av Lina Rööhs
 
 

Därför startade jag insamlingen

När Emanuel var 2,5 år upptäcktes hans hjärntumör, det var i mars 2010, efter två månaders lång väntan på magnetröntgen. Läget blev snabbt kritiskt då tumören var 6x5x4 cm stor och den krävde operation snarast eftersom den växt sig alldeles för stor.
Jag kommer ihåg samtalet från min bror som om det var igår...usch vad hemskt, hade lille Emanuel en hjärntumör... cancer.
Efter tre operationer, många cytostatikabehandlingar (cellgifter) och 1 1/2 år senare skulle nu en magnetröntgen göras för att se om allt var borta. Röntgen gjordes och nu var det bara att invänta svaret... Det var en jobbig väntan... Den tredje och sista operationen hade gjorts för att tumören hade växt och nu ville vi inte ha något mer bakslag. Dagen innan läkaren ringde fick Emanuels lilla kusin Alva åka till sjukhuset efter flera dagars feber och kräkningar. Emanuel fick det efterlängtade beskedet att tumören var borta, det var en enormt stor lättnad!!

MEN, tyvärr kommer det ett men... nu var det min tur att ringa till min bror, Alva hade fått diagnosen Leukemi...

Jag blev såå arg, hur kan det vara möjligt? Två små barn, som är kusiner drabbas av cancer inom 1 1/2 år, det kan ju inte bara vara sant. Världen stannade återigen upp och den enorma sorg och rädsla man känner som förälder går inte att beskriva.

Alva blev sjuk i ALL (Akut Lymfatisk Leukemi) i juni 2011, en vecka efter sin 1-års dag. Hon har nu genomgått ett halvår med tuff cytostatikabehandling (högrisk) och i stort sett har vi bott på sjukhuset hela tiden. För efter varje behandling kommer det en infektion och sen är det dags för nästa behandlingsperiod... I två år framåt fortsätter nu behandlingen i lite lugnare takt för Alva. För Emanuels del är det röntgen var tredje månad.

Det är jättehårt att som förälder se sitt barn ha ont och må dåligt, man kan inget göra mer än att bara finnas nära och ge trygghet. Att även försöka få Alvas storasyster, Felicia 5 år att förstå att hon är precis lika viktig och älskad som sin sjuka syster är inte alls lätt. Mitt i allt det här, är det en såå härlig känsla att se våra barn skrattande leka, med buset glittrande i ögonen även om de kämpar mot en så hemsk sjukdom...

Forskningen är viktig och det är tack vare den som våra barn har kunnat få bra behandling. Hjälp oss att samla in pengar till Barncancerfonden så att forskningen kan fortsätta gå framåt!!

Lina, Mikael, Felicia och Alva
Jonas, Veronica och Emanuel

2012-06-11
För några veckor sedan gjorde Emanuel en planerad magnetröntgen och idag kom ett mycket skönt besked, läget är oförändrat. Ingen tumör!!! :)
Alvas behandling rullar på var sjätte vecka och under våren har hon klarat sig från större infektioner.

Det har gått fyra månader sedan vi startade insamlingen och vi är så tacksamma för alla bidrag ni lämnat, stora som små! Allt för att utvecklingen inom barncancerforskningen ska gå framåt och rädda liv. Det värmer i hjärtat och ger oss värdefull kraft i vår fortsatta kamp.
TACK alla!!
Vi är nu nära vårt mål på 50 000:- och höjer därför ribban och satsar vidare
mot 100 000:-

2012-07-06
Målet på 100 000:- nåddes snabbt, tack vare engagemanget från deltagarna och arrangörerna av Femdagarsgolfen i Värmland. Vi vill rikta ett STORT tack till er alla!!
Nu siktar vi mot 150 000:-
 

Insamlingsmål:

150 000 kr

Slutdatum:

11 feb 2013

Insamlat hittills:

123 980 kr
 
 
 
Berörde detta dig som mig gå gärna in och skänk en slant! All text är kopierad från http://www.barncancerfonden.se/11940 och där skänker du även pengarna till Kusinernas kamp och barncancerfonden.
 
 
Alla mina tankar till Lina och Jonas med familjer! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0